2014. április 21., hétfő

Panna cotta ananászpürével

Azoknak, akik okosan ettek eddig! :)
Csak, mert az élemedett Rokonokkal
( db után, szabadon :)
töltöttük az elmúlt 2 napot
és rendkívüli önmegtartóztatásról
tettem tanúbizonyságot, mégpedig,
hogy nem ettem együtt a húst a krumplival,
(a fasírtot a süteményekkel,
a fonnyasztott salátát a tojássalátával...)
és sorolhatnám! ;)))
A panna cotta hozzávalói: (4 főre) 
-4 dl tejhez
-2 dl tejszín
-4 lap zselatin
-4 ek vaníliás cukor (saját) 
-4 ek kókuszreszelék (csak mert a múltkori nagyon bejött :)
+1 egész, igazi ananász (el ne rontsuk befőttel az egészet! :)
A tejet a tejszínnel, a vaníliás cukorral és a
kókuszreszelékkel forrpontig melegítem-csak!
A zselatin lapokat bő hideg vízbe áztatom,
kinyomkodom és egyesével belekeverem a tejszínbe.
4 kis üvegcsébe szétosztom,
majd hűtőbe teszem pár órára.
Az ananászt megpucolom,
szeletekre vágom és leturmixolom
-sem cukor, sem semmi más nem került bele!
Amolyan Julien királyos módon! :)))
Ez így tökéletes!
És ennyi most jár! :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése