2014. április 9., szerda

Krumplileves kakukkfüves borecettel

Haj, szegény családja,
hogy csak krumplit etet velük!?
Ennyire azért nem sötét a helyzet,
mert bár a krumpli az egyik favorit,
de nem csak ez szokott itthon előfordulni! :)
Viszont, mivel van egy kartonka jó fajta
ecetem, le kell tesztelni lassan mindet!
Hozzávalók:
-1 kg krumplihoz (kockára vágva)
-1 kisebb fej vöröshagyma (apróra)
-2-3 gerezd fokhagyma (szeletelve)
-1 ek metélőhagyma
-fél csokor újhagyma
-1 kisebb póréhagyma (félbe és szeletelve)
-1 tk kakukkfű
-1 tk petrezselyem
-2 kis darab babérlevél
-só, bors
-2 ek tejföl (sűrű, krémes)
-2 ek FŰSZERES TOKAJI KAKUKKFÜVES BORECET
-pici olívaolaj
A hagymákat kevés olajon, lassú tűzön
addig párolom, amíg üvegesek lesznek,
(...a levest simán nevezhettem volna
5 hagymás krumplilevesnek is... :)))
ekkor felöntöm kevés vízzel,
beleöntöm a fűszereket, majd a krumplit
és az ecetet, s amikor készre főtt minden,
belekeverem a tejfölt is;
semmilyen sűrítő anyagot nem teszek bele.
A leves nagyon-nagyon finom lett,
tökéletesen érződik benne minden
(nem csak a hagymák :)))!


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése