Oldalak

2016. január 30., szombat

Füstölt lazacos saláta

Az alapötlet a narancsos, csírás zöldsaláta volt,
annak is leginkább az öntet része, mert a lazachoz
(is) kiválóan illik a narancs és a citrom íze.
Hozzávalók:
-2 fej római-, jég, vagy vegyes (kevert) salátához
-10 dkg füstölt lazac
-pár szem koktélparadicsom
-1 kisebb fej lilahagyma
-2 db narancs
-1 citrom leve
-6 ek olívaolaj
-2 ek fehér szarvasgombás olívaolaj
-1 kk dijoni mustár
-pici só
-frissen darált bors
A narancsokat megmosom, a burkolatától megszabadítom őket
majd tál fölött kifilézem, mert a levére szükség van
(éles késsel kivágom a hártyák közül a gyümölcshúst).
A paradicsomokat kettévágom, a salátát ízlés szerint 
(most csíkokra) szeletelem, a lilahagymát vékony
félkarikára vágom, ezt sózom be egy nagyon kicsit.
 
A lazacot annyira nagyon nem is kell vagdosni, elég,
ha széttépkedjük, könnyen megy.
 
  A narancs felfogott levéhez öntöm az olajokat, a citromlevet
és a többi ízesítő hozzávalót, majd spirál habverővel alaposan
kikeverem az öntetet...ettől lesz sűrű, krémes a végeredmény.
 
A narancsot összekeverem a zöld-, a piros-, a lila és a 
lazac színű áruval,
  a salátát tálra rendezem és megöntözöm az isteni öntettel. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése