2016. január 3., vasárnap

Narancsos, csírás zöldsaláta

Jó ideje leginkább úgy szeretjük a zöld salátákat enni,
hogy csak egy kevés, jó fajta olívaolaj, valamilyen finom
ecet és/vagy egy kis balzsamecet sűrítmény van rajta.
Na jó, cifrázni is lehet -szoktam is néha-, attól függően,
hogy éppen mi akad még a kezem ügyébe.
Most ez készült...és nagyon szerettük! ;)
Hozzávalók:
-2-3 db fejessaláta-szív (de bármilyen salátával készíthető, amit csak szeretünk)
-1 csomag rukkola
-1 doboz retekcsíra (elképesztően finom és karakteres az íze)
-2-3 db narancs
-fél (bio) citrom leve
-6 ek extra szűz olívaolaj
-2 ek fehér szarvasgombás olívaolaj :)))
-1 kk dijoni mustár
-frissen darált bors
-pici só
A narancsokat alaposan megmosom, a burkolatától megszabadítom
-késsel és a fehér részeket is levágom-, majd tál fölött kifilézem
(éles késsel kivágom a hártyák közül a gyümölcshúst), csak mert
a levére is szükség van
-a narancsot összekeverem a zöldáruval.
Ehhez a léhez öntöm az olajokat, a citromlevet és a többi ízesítő
hozzávalót, majd spirál habverővel alaposan kikeverem az öntetet
-ettől lesz sűrű, krémes a végeredmény.
A salátát tálra rendezem és megöntözöm az isteni öntettel. ;)
Kifejezetten jól tud esni, a folyamatos evések után. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése