2016. január 17., vasárnap

Lemon curd

 ...azaz, az angol citromkrém
 Ennél a receptnél nem a piskóta a lényeg,
hanem maga a citromkrém,
-most így gondoltam felhasználni.
Hozzávalók:
-4 (bio) citrom  reszelt héja és leve
-20 dkg kristálycukor
-5 tojás
-10 dkg (igazi:) vaj

Hasonlóképpen, mint a grillázsszelet esetében,
ezt a krémet is vízgőz fölött készítem el
-igaz, hogy egy kicsit lassabb, de sokkal biztosabb
lesz a végeredmény (a tojások miatt).
Tehát a citromokat megmosom, a héjukat lereszelem,
kifacsarom a levet is, majd a cukorral és (egyenként)
a tojásokkal, folyamatosan keverve, vízgőz fölé teszem.
 Amint elérte a nagyjából puding állagot a krém,
leveszem a gőzről és a vajat kisebb darabokban
hozzákeverem.
Ezután már csak ki kell hűteni
(lezárt edényben eláll vagy 2 hétig a hűtőben)
és nagyon hasznosan felhasználni. :)))
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
A hozzá készülő piskótáról pedig akár
ITT
olvashattok bővebben. ;)
Az elkészült és kihűlt krémből sacc/kb 2 dl került a
tekercsre -annak még forró állapotában-, majd
miután feltekertem, került még egy kis cukormáz is a tetejére,
(25 dkg porcukorhoz 4 ek friss, bio citromlé)
csak hogy teljes legyen a citromos feeling.
Ennyi. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése