2016. január 1., péntek

Joghurtos lencsesaláta

...ami a rozmaringos, zsályás malacsülthöz készült
Hozzávalók:
-0,5 kg lencséhez
-1 nagyobb fej vöröshagyma
-3 db babérlevél 
-1 (bio) citrom komplett (sárga) burkolata
-tengeri só
-ételízesítő
továbbá
-6 dl natúr, Görög joghurt (két közepes pohár)
-1 közepes fej lilahagyma
-tengeri só
-frissen őrölt bors
-2 csomag Kotányi Tsatsiki por (mea culpa :)
Ha nem akarunk sokat vesződni, konzerv lencsét is vehetünk
-más esetben az én kosaramban is simán szoktak ilyesmi
borzalmas dolgok landolni...mea maxima culpa :) ...
...viszont, ha mégis vesződnénk (mert hát csak kell főzni is
egy főzős blogon, továbbá azért tudni kell, hogy sokkal finomabb
lesz a végeredmény, ha mi főzzük a lencsét :)
akkor a hagymával, babérlevéllel, ízesítőkkel együtt puhára főzöm
a főszereplőt-így sem sok idő az egész.
 A lilahagymát közben apró kockára vágom össze, kicsit besózom.
Miután megfőtt a lencse, kiszedem az ízesítőket, leöntöm a levet
és össze is keverem a lilahagymával, az hagy szelídüljön.
A joghurtot kikeverem a salátaporral, borssal és (leginkább)
favillával, óvatosan a kihűlt lencséhez keverem;
hűtőben egy napot állni hagyom, tálalás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése