2016. január 17., vasárnap

Tejszínes brokkolileves

Hozzávalók:
-1 fej (0,5 kg) brokkoli
-2 nagyobb darab sárgarépa
-1 közepes darab petrezselyemgyökér
-1 nagy fej vöröshagyma
-4 nagyobb gerezd fokhagyma
-1 kis darab zellergumó
-1 liter zöldség-alaplé
-6 dl tejszín (nem főző)
-só
-darált bors
-1 kk füstölt, őrölt paprika
-frissen reszelt szerecsendió
-2 ek szárított metélőhagyma
A vöröshagymát nagyon apróra vágom, kevés olajon dinsztelni
teszem, félidőben a szeletelt fokhagyma is mellé kerül,
majd szépen sorban a többi zöldség is a fazékba kerül
+ egy kis só és a zöldség-alaplé, ami pont ellepi a résztvevőket.
Mint már írtam, én felhasználom a brokkoli szárát is
(a fás végét levágom és meghámozom), szerintem
elképesztően finom ez is, vétek lenne kidobni!
Amikor a zöldségek roppanós állagúra párolódtak, felöntöm
tejszínnel (annyi vízzel öntöm még fel, amennyi levest szeretnék)
és pár perc alatt összefőzöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése