2016. január 17., vasárnap

Mediterrán padlizsánkrém


Hozzávalók:
-4 db padlizsán
-4 gerezd fokhagyma
-1 közepes fej vöröshagyma
-0,5 dl olívaolaj
-1/2 (bio) citrom leve
-só
-darált bors
-2 ek majonéz-ami vagy házi-, vagy cserében nagyon jó minőségű legyen
-10 dkg fetasajt, vagy juhtúró (attól függően, hogy melyiket szeretjük éppen :)
+pirítós, kétszersült, stb.
A padlizsánokat megmosom, pár helyen megszurkálom és
előmelegített sütőbe teszem 180 fokon, légkeveréssel, 1 órára.
 Sütés után pár percet pihentetem, majd szűrőbe szedem
a húsát és alaposan lecsepegtetem.
A hagymát kicsire összevágva megdinsztelem
-félidőben az átnyomott fokhagyma is mellé kerül.
Nagyobb tálban, villával megtörve keverem össze a
padlizsánt a fetával, hagymákkal, majonézzel és az ízesítőkkel.
 Legjobban ezt is pirítóssal szeretjük, vagy kétszersülttel,
vagy átmelegített tortilla lapokkal, vagy...mindenhogy szeretjük. :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése