Oldalak

2016. január 31., vasárnap

Lasagne

Ritkán szánom rá magam efféle pepecsnek mondott
munkára, mert valljuk be, több összetevős a dolog
...dehát, aki a konyhát választotta játszóteréül!? :)
És még valami, kísérletet sem teszek arra, hogy
kitálalva fotózzam az elkészült lasagne-t
-nem tudom szépen fotózni a rakott dolgokat-,
de ugye hihető, hogy nagyon finom lett?! :)
Hozzávalók
-24 lasagne laphoz (nálam ennyi, de tepsi-függő)
-ementáli sajt és
-parmezán-jó sok, mindkettőből :)
A leírásokat az elkészítés sorrendjében raktam fel.
egy adag sofrito:
-2 fej vöröshagymához
-2 szál szárzeller
-2 db sárgarépa
-olívaolaj
-5 dkg vaj
Az elkészítése ITT olvasható.
-1 kg marhahús, darálva
-sofrito (zöldség alap)
-reszelt szerecsendió
-2 babérlevél
-só
-darált bors
-életízesítő (de, csak ha szükséges :)))
-cukor (kell, a paradicsom miatt!)
-húsleves, vagy zöldség alaplé a főzéshez/hígításhoz
-1 kg paradicsom (nyáron :), vagy 2 doboz hámozott konzerv paradicsom (télen :)
-1 kg csiperke gomba (nem kellene bele, de mindenki így szereti felénk :)
-1 dl tejszín (30%-os)
Az elkészítése ITT olvasható.
-1 liter tejhez
-5 dkg vaj (igazi :)
-5 dkg liszt
-1 kisebb fej vöröshagyma
-1 babérlevél
-pár szem szegfűszeg
-só
-egész bors
Az elkészítése ITT olvasható.
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
És akkor már csak össze kell rakni a történetünket.
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Közepes méretű tepsit kiolajozok (olívaolajjal), lerakok 6 lapot,
(képzeletben 3 részre osztom a besamelt és a ragut)
erre kerül egy réteg besamel, majd a ragu, erre reszelek
a sajtokból (jó bőven), erre újabb 6 lap kerül
...és ez így megy, amíg el nem fogynak a feltétek;
az utolsó réteg tészta legyen, erre már csak sajtokat reszelek,
még többet, mint a rétegek közé
(tehát összesen 4 sor tészta, 3 réteg).
A sütő alsó-felső fűtésen menjen, így kerül be a tepsi 45 percre,
majd kivétel után állni hagyom, legalább 20 percre.
(Addig akár a vasárnapi levest is kényelmesen el tudjuk fogyasztani. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése