2016. január 11., hétfő

Hawaii csirkemell

A naptár szerint hiába van már farsangi időszámítás,
nálunk még csak most zárult le a karácsonyi ünnepkör
-sokan vagyunk és nincs mindig mindenki itthon. :)
Hozzávalók:
-2 egész csirkemell
-1 egész, friss ananász (a Sógorném és az ő testvérkéje (a ház Ura) kedvenc gyümölcse)
-jó fajta sonka (ízlés szerint adagoljuk, nálam 20 vékonyabb szelet került a húsokra)
-40 dkg ementáli sajt (az egyik ajándék, a Sógorom Jesszuskájától :)
-egy konzerv barackbefőtt komplett leve (csak mert a két legkisebb résztvevő meg barackbefőtt-rajongó)
-1 zacskó tavaszi sültcsirke fűszersó
-extra szűz olívaolaj
Ja, az ötlet ismét a Sógorom
Anyukájától ered...hát, na! :)))
A köret hozzá kukoricás rizskeverék.
A húst leöblítem, megszárítom és szeleteket vágok belőle
-ami apró marad, az majd a tepsi szélére fog kerülni;
összesen 10-11 adag kijön ennyiből-,
mindkét oldalukat beszórom a fűszersóval és kiolajozott
tepsibe pakolom, szorosan egymás mellé.
Erre kerül a sonka, a félbevágott ananászszelet, majd
zárásképpen a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajt
-keverhetjük füstölt sajttal is.
A húsra kevés levest- és egy komplett barackkonzerv
levét rá-/aláöntöm, majd előmelegített sütőben, 180 fokon,
légkeveréssel, kb. fél órát sütöm-kapjon szép színt a sajt.
Ennyi folyadék azért kerül alá, mert rizsköret készült hozzá,
ahhoz pedig kifejezetten a szaftosabb történések passzolnak. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése