2018. január 16., kedd

Gesztenye krémleves

Ilyen recept kerekedik pl. akkor, amikor
a háziasszony simán csak rossz
gesztenyemasszát pakol a bevásárlókocsiba
...édesített helyett natúr jött velem haza. :)
Hozzávalók:
-25 dkg gesztenye masszához (és ehhez tökéletes a natúr is :)
-8 dl tej
-2 dl tejszín (igazi, nem főző :)
-1 csomag tejszín ízű (főzős) puding
-5-6 ek VANÍLIÁS CUKOR (cukrozott massza esetében kevesebb is elég ;)
-1 ek rum aroma
+ valamilyen díszítés (lehet mazsola, szeletelt mandula, tejszínhab, gesztenye...)

A hideg tejben elkeverem a pudingport, tűzre teszem,
belekerül a vaníliás cukor, a rum aroma,

a tejszín és a gesztenye massza (ezt kézzel csak belemorzsolom
...mire besűrűsödik a leves, ez is teljesen elkeveredik),
majd folyamatosan keverve (habverővel, kis lángon),
sűrűsödésig főzöm.
Melegen a legfinomabb (szerintem), de ha tejszínhabbal 
szeretnénk kitálalni, hűtsük be valamennyire.
4 főre kényelmesen elegendő a mennyiség, főleg, ha
utána még kerekedik főfogás is. :)

Ja és rendkívül finom leves! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése