Kívánságlistás volt! :)))
Hozzávalók:
-50 dkg Barilla Penne Rigate
-1 nagy csomag (25 dkg) bébi spenót (mosva, konyhakészen ;)
-1 kis fej vöröshagyma
-4 nagy gerezd fokhagyma (bár szerintem többet is elbírna)
-1 csomag újhagyma
-4 dl tejszín
-kb. 1 csészényi reszelt parmezán (És bár mi szeretjük, de ez legyen opcionális hozzávaló, ha más nem szereti, pótolja másfélével.)
-kb. 1 csészényi reszelt Trappista sajt, reszelt Mozzarella, stb... (mondjuk, de nyugodtan lehet másfélével is próbálkozni, ki, mit szeret)
-só
-frissen darált bors
-frissen darált szerecsendió (8-10 tekerésnyi)
A tésztát kifőzöm.
Kevés olívaolajon -alacsony fokozaton, sóval, borssal-
dinsztelni kezdem az apróra vágott vöröshagymát, a
szeletelt újhagymát és a fokhagymát.
dinsztelni kezdem az apróra vágott vöröshagymát, a
szeletelt újhagymát és a fokhagymát.
Mivel a spenót konyhakész állapotban van, azt csak
rászórom a hagymás alapra, néhányszor átkeverem,
amíg teljesen össze nem esik (1-2 perc), ekkor
felöntöm a tejszínnel...
rászórom a hagymás alapra, néhányszor átkeverem,
amíg teljesen össze nem esik (1-2 perc), ekkor
felöntöm a tejszínnel...
belekerül a lereszelt parmezán, Trappista sajt,
szerecsendió...
szerecsendió...
és a kifőtt tészta. Ha szükséges, lehet még fűszerezni.
És még ezt is lehet fokozni, mégpedig úgy, ha
bekerül 15-20 percre a 180 fokra előmelegített
sütőbe, vagy a grill alá, egy kis plusz sajtréteggel
a tetején! :)
a tetején! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése