2018. január 28., vasárnap

Kalácsfelfújt

Mert van az úgy néha (nálam gyakran :),
hogy több alapanyagot raktározok be,
a kelleténél...mert mi van akkor, ha valami
nagy világégést kell túlélni?
(Az egyik nagy bevásárlóközponttól mindössze
4,5 km-re lakunk. :)))
 Viccet félretéve (vagy nem :), pár napja
szemezek már ezzel az árva kaláccsal a spajzban,
most el is jött az ideje az újrahasznosításának! ;)
Hozzávalók:
-0,5 kg mazsolás-, kakaós-, vagy fonott kalács (attól függően, hogy mi van otthon)
-3 db egész tojás
-0,5 liter tejszín
-0,5 liter tej (de egyébként mindenki magának döntse el, hogy milyen arányban kívánja keverni a tejszínt, a tejjel :)
-2 ek VANÍLIÁS CUKOR
-4 ek cukor
-csipet só
-5 dkg vaj (igazi :)
-25 dkg (fagyasztott) gyümölcs-keverék
-10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
+1 adag VANÍLIASODÓ
(Bár, amilyen tojás árak vannak, főzhetünk is hozzá 2 csomag pudingporból és 1,5 liter tejből hígabb pudingot, az is teljesen kiváló tud lenni. :)

A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A kalácsot felkockázom, tepsibe rendezem.
Ha nem sütőpapírral sütünk, vajjal kenjük ki a
tepsit alaposan!
A tojást a cukrokkal, sóval habosra felverem,
beleöntöm a tejszínt, a tejet, a felolvasztott vajat,
majd szedőkanállal a kalácsra adagolom-azért azzal,
hogy mindenhol alaposan átitatódjon.
Miután jól beitta a folyadékot a kalács, rászórom
a gyümölcsöket és a késsel nagyobb darabokra aprított
csokoládét, majd a sütőbe teszem, légkeveréssel,
20 percre.
Ennyi sütési idő bőven elég, a kalács teteje
ropogósra sül, az alja pedig finom puding állagú lesz.
Ja és ne feledkezzünk meg a ráolvadt csokoládéról
sem...szerintem kihagyhatatlan lenne belőle!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése