2018. január 6., szombat

Hólabda

 Augusztus 1-je volt, majd' 40 fokos kinti hőguta
(kizárólag hideg vizes törölközővel lehetett
csak elviselni a klíma nélküli irodát is),
amikor ez a csoda-szerkezet megérkezett a
postával
...mert én fejben már akkor fánk sütésre
készültem. Hát, most mit mondjak? :)))
Hozzávalók:
-50 dkg sütemény liszthez
-6 tojás sárgája
-3 ek porcukor
-10 ek tejföl
-2 ek rum/rum aroma
-fél csomag sütőpor
-csipet só
a sütéshez/forgatáshoz:
-olaj
-vaníliás porcukor
Az összetevők listája kísértetiesen hasonlít a
CSÖRÖGEFÁNK receptjéhez, annyi különbséggel,
hogy ebbe rum aroma és sütőpor is kerül.
A hozzávalókat összegyúrom...vagyis a lustábbak
robotgéppel végeztetik a piszkos munkát. :)
A tésztának házi gyúrt tészta állagúnak kell lennie,
puha, lágy, fényes, nagyon kellemes tapintásúnak.
(A folyékony hozzávalók mennyisége erősen függ
a liszt minőségétől!)
Vékonyra nyújtom, nagyjából kés-penge vastagságúra,
derelyevágóval szélesebb csíkokra vágom
 (de lehet 10x10 cm-es négyzeteket is vágni, majd azokat
középen több helyen bevágni),
A hosszú csíkokat kettévágom, különben túl nagyok lennének a formába.
majd a csíkokat lazán a formába teszem, hogy
sütés közben szebben öltsön alakot. :)
A sütőforma...átmérője olyan 6-7 cm.
Nyeles lábast használok a sütéshez, közepes méretűt,
ugyanis egyszerre csak egy formát teszek bele (egy van :)
...közepesnél kicsit nagyobb hőmérsékleten
sütöm, oldalanként kb 1-1 percig.
(Az olajat -szerintem- nem lehet/nem érdemes többet felhasználni!)
Papírtörlőn leitatom, vaníliás porcukorba forgatom,
majd barack-, és KÉKSZŐLŐ DZSEM kíséretében tálalom. ;) 
Vízkereszt van...kezdődik a farsangi szezon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése