Egy jó adag gesztenyepüré, tejszínhabbal a tetején
... ellenállhatatlan! :)
Igen, tudom, egy valamit magára is adó gasztrobloggernek
nem lenne szabad holmiféle bolti gesztenyemasszával dolgoznia... :)
(De azért ne feledkezzünk meg arról a csöppet sem lényegtelen
tényről, hogy a gesztenye sem kapható pont mindig akkor,
amikor a Kiskamasz megéhezik rá! :)))
Ezért kerül rá (kárenyhítés gyanánt) rendes tejszínhab! :)
Hozzávalók (2 főre):-1 csomag (25 dkg) gesztenyemassza
-2 dl tejszín
-1 ek kristálycukor
(+habfixáló, ha nem azonnal kerül felhasználásra a hab!)
A gesztenyemasszát egy nappal a felhasználása előtt tegyük át
a mélyhűtőből a hűtőbe!
A tejszín szintén a hűtőben vár a sorára; ezt egy kanál cukorral
olyan állagú habbá verem fel, amilyen sűrű tejszínt szeretnék
és ekkor hozzákeverem még a habfixálót is.
A gesztenyét krumplinyomón áttöröm, poharakba adagolom;
A szelídgesztenyefát 2007-ben az év fájának választották.
Virágai jó mézelők, a gesztenyeméz különlegességnek számít.
Termése, a gesztenye, nagyon sokféleképpen használható:
a maghéját bevágva pirítják nyílt tűzön,
héjától megtisztítva kandírozzák,
főzés után meghámozva készítenek belőle pürét,
főzés után meghámozva készítenek belőle pürét,
amivel süteményeket, mártásokat ízesítenek
vagy tejszínhabbal tálalják.
Sűrű, szabályos koronája miatt díszfának is ültetik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése