Oldalak

2015. március 12., csütörtök

Párolt zöldségek

...szójaszósszal és balzsamecettel.
Összesen maximum fél óra, kevés zsiradék, egy edényben
készül el minden és még a rostok is nagyjából ott maradnak,
ahol maradniuk kell...amíg meg nem esszük őket! :)))
Amik most a wokba kerültek:
-1 kg fejes káposzta
-2 nagy fej vöröshagyma
-2 közepes fej lilahagyma
-0,5 kg sárgarépa (3 nagy db)
-0,5 kg brokkoli (1 csomag)
-2 db cukkini
-só (kevés)
-1 dl szójaszósz (csak mert ez is sós)
-bors
-fokhagyma granulátum
-őrölt kömény
-1 dl balzsamecet
-pici olaj
A wokot előkészítem, de még nem teszem a tűzre, ugyanis,
mivel ebben rendkívül gyorsan készül el az étel, először
a zöldségeket készítem elő, csak azután jöhet a főzőcske!
Az alapanyagokat megpucolom/meghámozom/burkolatától
megfosztom, összevágom mindet:
a hagymák felét szálasra-, felét nagyobb kockára vágom,
a sárgarépát és a cukkinit vastagabb szeletekre,
a káposztát szintén nagyobb kockára,
a brokkolit rózsáira szedem (amíg adja magát).
A wokban 0,5 dl olajat felhevítek, majd először a káposztát,
azután a répát, hagymákat, a brokkolit és végül a cukkinit
beleöntöm...mindegyikkel át-át kavarom.
Nagyon kevés sóval, több borssal, köménnyel, fokhagyma
-granulátummal megszórom, hozzáöntöm a szójaszószt és
gyakori átkeveréssel roppanós állagúra párolom.
Mielőtt a gázt elzárom, hozzáöntöm a balzsamecetet is,
de ezzel már csak egyet főzök az egészen.
Ezt a fajta zöld-kombót lehet önmagában is fogyasztani,
(mint ahogy én szinte mindig teszem :),
vagy húsok, tészták mellé, köretként...bárhogy finom! :)))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése