2015. március 15., vasárnap

Káposztaleves

...az a bizonyos!  ;) :)
Hozzávalók:
-1 kg fejes káposztához
-3 közepes fej vöröshagyma
-3 db sárgarépa
-3 db zöldpaprika
-3 gerezd fokhagyma
-1 csokor petrezselyemzöld
-1 liter paradicsomlé
-só
-darált bors
-1 csipet sáfrány
-rozmaring
-darált csili (szerintem kihagyhatatlan, főleg ebből a levesből)
-pici olaj
Kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott
vörös- és fokhagymát. A káposztát vékonyra gyalulom,
a sárgarépát szeletelem, a paprikát (lehetőleg) nagyon
kicsire vágom, a petrezselyemzöldet viszont csak
nagyjából darabolom fel.
A dinsztelt hagymára dobom a zöldségeket, egy kicsit
átforgatom az egészet, majd felöntöm annyi vízzel az
egészet, amennyi kényelmesen ellepi;
felfőzöm, fűszerezem, majd pár perc múlva
ráöntöm a paradicsomlevet is.
Ki mennyire akarja sűrűre a levest, lehet még rá
önteni vizet.
Nagyjából fél órás a recept, nem főzöm szét.
Mert, ugye tudjuk, hogy amikor a gázt elzárjuk,
a fazékban lévő történetünk még tovább puhul!
Nagyon finom leves! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése