Oldalak

2015. március 29., vasárnap

Töltött krumpli

...sonkával, gombával, baconnel, sajttal...
és nem mellesleg, a félretett nyers, reszelt tormás tejföllel! :)
Hozzávalók (4 főre):
-fejenként 1 nagy méretű krumplival számolva (ha nincs leves előtte, 2db/fő)
-4 vastagabb szelet sonka
-8 fej gomba
-sajt 
-vöröshagyma (egy nagy fej elegendő 8 krumplihoz)
-4 szál újhagyma
-kevés zsiradék
-tiszta só
-őrölt kömény
-darált bors

A krumplit alaposan megsúrolom, majd megfőzöm
(sós, köménymagos vízben);
tepsibe szedem és hagyom egy csöppet hűlni
(ehhez már nem elég teflonos a kezem :).

A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A kis kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem,
a sonkát kis kockára vágom, majd a legvégén egy
kicsit ezt is a hagymához keverem; a kicsire
összevágott gombát szintén átsütöm egy kis olajon.
Az újhagymát -szeletelve- nyersen-, a sajtot pedig
nagyobbra lereszelve keverem a többi hozzávalóhoz.
A krumpliknak -miután hűltek- levágom a felső
harmadát, ennek a belsejét kikaparom, amit az előkészített
zöldségekhez keverek és megtöltöm a hozzávalókkal.
(Az alsó részből kikapart krumplit máshoz használhatjuk
fel, pl. krumplipüréhez, vagy leveshez!) 
Mindegyik krumpli tetejére egy darabka vajat vágok,
reszelt sajttal bőven megszórom
és a sütőt légkeverésre kapcsolva, 20 perc alatt készre sütöm.
TEJFÖLÖS TORMAMÁRTÁSSAL tálalom.
 Ez is, mint minden krumplis étel, frissen megsülve a legfinomabb! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése