Csak hogy ne mindig gyümölcsös feltéttel jelenjen meg,
jöjjön egy kis édes-édes változat! :)
jöjjön egy kis édes-édes változat! :)
A recept eredetileg az észak-olasz régióból,
Piemontból származik,
Piemontból származik,
de egész Olaszország területén fogyasztották
bogyós
gyümölcsökkel, karamellel, csokoládéval,
vagy gyümölcs szósszal tálalva-a szó jelentése: főzött krém.
A panna cotta hozzávalói: (4 főre)
-4 dl tejhez
-2 dl tejszín
-4 lap zselatin
-4 ek vaníliás cukor (saját)
+2 tábla tejcsokoládé
és egy kis díszítés, gyöngycukor formájában :)
A tejet a tejszínnel és a vaníliás cukorral
forrpontig melegítem-csak!
A zselatin lapokat bő hideg vízbe áztatom,
kinyomkodom és egyesével belekeverem a tejszínbe;
4 pohárkába szétosztom, majd hidegre teszem pár órára.
Ha már eléggé megdermedt a tejszínünk, jöhet rá
a feltét is, ami most nem más, mint nagyon jó
minőségű tejcsokoládé megolvasztva.
Slussz!
Az eredeti panna cottám receptje itt olvasható,
de van még ezen kívül sokféle a tarsolyban! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése