2015. március 8., vasárnap

Panna cotta tejcsokis öntettel

Csak hogy ne mindig gyümölcsös feltéttel jelenjen meg,
jöjjön egy kis édes-édes változat! :)

A recept eredetileg az észak-olasz régióból,
 Piemontból származik, 
de egész Olaszország területén fogyasztották 
bogyós gyümölcsökkel, karamellel, csokoládéval, 
vagy gyümölcs szósszal tálalva-a szó jelentése: főzött krém.
A panna cotta hozzávalói: (4 főre)
-4 dl tejhez
-2 dl tejszín
-4 lap zselatin
+2 tábla tejcsokoládé
  és egy kis díszítés, gyöngycukor formájában :)
A tejet a tejszínnel és a vaníliás cukorral
forrpontig melegítem-csak! 
A zselatin lapokat bő hideg vízbe áztatom,
kinyomkodom és egyesével belekeverem a tejszínbe;
4 pohárkába szétosztom, majd hidegre teszem pár órára.
Ha már eléggé megdermedt a tejszínünk, jöhet rá
a feltét is, ami most nem más, mint nagyon jó
minőségű tejcsokoládé megolvasztva.
Slussz! 
 
de van még ezen kívül sokféle a tarsolyban! :)
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése