-4 db padlizsán
-1 ek szárított, vágott rozmaring
-1 ek szárított petrezselyem
-1 ek szárított metélőhagyma
-4 gerezd fokhagyma
-2 ek olívaolaj
-2 ek méz
-1 ek tiszta só
-friss citrom-, vagy lime lé (ízlés szerint)
-darált csilipehely (ízlés szerint)
-darált fekete bors
A padlizsánokat egy pár helyen megszurkálom
és előmelegített sütőbe teszem, egészben
-180 °C, 60 perc, légkeverés, rácsos tepsi.
Sütés után 5 perc pihenő, a héjból kiszedem, csepegtetem.
Egy villával megtöröm a padlizsán húsát
-több mindent lehet így látni a csodás zöldség lilaság húsából :)-,
majd még meleg állapotában fűszerezem
(így legalább a szárított fűszereknek is megadatik a magukhoz-térés :).
Ehhez is pirítóst kínálok.
Ehhez is pirítóst kínálok.
de nem kevésbé finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése