Oldalak

2015. március 20., péntek

Pikáns padlizsánkrém

Hozzávalók:
-4 db padlizsán
-1 ek szárított, vágott rozmaring
-1 ek szárított petrezselyem
-1 ek szárított metélőhagyma
-4 gerezd fokhagyma
-2 ek olívaolaj
-2 ek méz
-1 ek tiszta
-friss citrom-, vagy lime lé (ízlés szerint)
-darált csilipehely (ízlés szerint)
-darált fekete bors
A padlizsánokat egy pár helyen megszurkálom 
és előmelegített sütőbe teszem, egészben
-180 °C, 60 perc, légkeverés, rácsos tepsi.
  Sütés után 5 perc pihenő, a héjból kiszedem, csepegtetem.
Egy villával megtöröm a padlizsán húsát
-több mindent lehet így látni a csodás zöldség lilaság húsából :)-,
majd még meleg állapotában fűszerezem
(így legalább a szárított fűszereknek is megadatik a magukhoz-térés :).
Ehhez is pirítóst kínálok.
Igen, ez egy kicsit más, mint a 
megszokott receptem, 
de nem kevésbé finom! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése