2015. március 22., vasárnap

Joghurttorta

Hozzávalók
-a kekszes alaphoz:
-20 dkg zabkeksz
-20 dkg édes vajas keksz
-20 dkg vaj (igazi :)
A vajat félig megolvasztom (mikróban);
a kekszeket késes robotgépbe teszem
(food processor :),
teljesen összeaprítom, hozzáöntöm a vajat,
ezzel is átkeverem, majd egy 24 cm-es,
kapcsos tortaformába öntöm és hűtőbe
teszem, legalább egy órára.
-a joghurtos részhez:
-0,5 liter jó minőségű (most) sztracsatellás joghurt
 (lehet natúr, görög joghurt is, csak NE gyümölcsös legyen)
-2 dl tej (magas zsírtartalmú) (de használhatunk tejszínt is)
-50 g cukor (ki is hagyható, vagy helyettesíthető)
-10 lap zselatin
A tejet kis lábasban melegedni teszem;
a zselatin lapokat hideg vízbe áztatom,
majd pár perc múlva -a vízből kinyomkodva-,
egyenként a forró tejbe keverem.
A joghurthoz adom a cukrot, majd
lassacskán -kézi habverővel- a zselatinos tejet
is hozzákeverem.
Ezt is a hűtőbe teszem-legalább fél óra kell
neki, hogy hűljön/dermedjen kicsit.
A megdermedt kekszes alapra öntöm
a joghurtos krémet és újra hűtőbe teszem,
de most már a végleges állag eléréséért.
Ha bárki magasabb, tortásabb kinézetű édességet
 szeretne ebből kihozni, dupla adag joghurtos részt
is elbír az alap!
A feltét (vagy inkább mellétét :) most passiógyümölcs-sűrítmény.
Mennyei! :)))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése