-a kekszes alaphoz:
-20 dkg zabkeksz
-20 dkg édes vajas keksz
-20 dkg vaj (igazi :)
A vajat félig megolvasztom (mikróban);
a kekszeket késes robotgépbe teszem
(food processor :),
(food processor :),
teljesen összeaprítom, hozzáöntöm a vajat,
ezzel is átkeverem, majd egy 24 cm-es,
kapcsos tortaformába öntöm és hűtőbe
teszem, legalább egy órára.
-a joghurtos részhez:
-0,5 liter jó minőségű (most) sztracsatellás joghurt
(lehet natúr, görög joghurt is, csak NE gyümölcsös legyen)
-2 dl tej (magas zsírtartalmú) (de használhatunk tejszínt is)
-50 g cukor (ki is hagyható, vagy helyettesíthető)
-10 lap zselatin
A tejet kis lábasban melegedni teszem;
a zselatin lapokat hideg vízbe áztatom,
majd pár perc múlva -a vízből kinyomkodva-,
egyenként a forró tejbe keverem.
A joghurthoz adom a cukrot, majd
lassacskán -kézi habverővel- a zselatinos tejet
is hozzákeverem.
Ezt is a hűtőbe teszem-legalább fél óra kell
neki, hogy hűljön/dermedjen kicsit.
A megdermedt kekszes alapra öntöm
a joghurtos krémet és újra hűtőbe teszem,
de most már a végleges állag eléréséért.
Ha bárki magasabb, tortásabb kinézetű édességet
szeretne ebből kihozni, dupla adag joghurtos részt
is elbír az alap!
szeretne ebből kihozni, dupla adag joghurtos részt
is elbír az alap!
A feltét (vagy inkább mellétét :) most passiógyümölcs-sűrítmény.
Mennyei! :)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése