2015. március 15., vasárnap

Medvehagymás túrókrémmel töltött levelestészta

Ez a recept is úgy indult, hogy munka után az egyik
kedvenc boltom felé vettem az irányt
(oda, ahol a sorok között is lehet/érdemes bóklászni :)))
és ismét nem csalódtam, ugyanis -többek között- 2 csomag
medvehagyma landolt a kosaramban
Meg került két csomag leveles tészta is
-hasonló van már a blogon (a kapros túrós batyu), mégis
egy kicsivel másabbat szerettem volna,
(mert hát a medvehagyma egy ideje rendkívül trendi :)))
 ebből most sós sütemény készült.
Hozzávalók (2 rúdhoz):
-2 tekercs leveles tészta (még mindig nem vagyok hajlandó magam gyúrni! :)
-0,5 kg túró (jó fajta)
-1 csomag (10 dkg) medvehagyma
-1,5 dl tejföl (sűrű, jó minőségű)
-1 egész tojás+ 1 tojás fehérje
-4 ek zabpehely (kellemesen fellazítja a tölteléket)
-só
-darált bors
+1 tojás sárgája
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A medvehagymát folyó víz alatt átöblítem, vékony
csíkokra vágom (egy kicsit félrerakok belőle)
a hozzávalókkal alaposan összekeverem és sózom, borsozom.
A zabpehely -mindazonáltal, hogy lazítja a tölteléket-,
a nedvességet is magába szívja, így nem fog elázni a tészta!
A tésztát felhasználás előtt pár perccel veszem ki a hűtőből,
kitekerem (óvatosan); a papírján fogom megsütni.
A túrós tölteléket a tésztára kanalazom,
feltekerem, lekenem a tojás sárgájával és a sütőt
légkeverésre kapcsolva, 20-25 perc alatt megsütöm.
(Pár helyen megszurkálom a rudakat!)
Tálalásnál a félretett medvehagymával a tetején tálalom.
Na, nálam ez a túrós sütik csúcsa! :)


1 megjegyzés: