A gyermeknek tettem fel ismét a kérdést,
hogy mit enne a szünidő alatt!?
hogy mit enne a szünidő alatt!?
A válasz csuklóból érkezett: töltött paprikát,
grízgaluska levest és süthetnék sütőtököt
(ha nem okoz vele nekem nagy gondot :))).
Áruházba be: vele szedettem össze a zöldségeket
-ő is mérte le-,
-ő is mérte le-,
a húsokat ő választotta (na, nem kitolásból,
hanem mert így szerette volna
hanem mert így szerette volna
...én nem állok a 'fejlődése' útjába! :)
Alig bírta kivárni, hogy kész legyen
-a tejfölös variáció az övé, én simán eszem! 😍
Hozzávalók a töltelékhez:
-1 kg darált húshoz (70/30-as, vagy 80/20-as...ne legyen zsírosabb)
-25 dkg rizs (számomra a legmegbízhatóbb mindig az Uncle Bens)
-1-2 db tojás (a töltelék keménysége állítható vele)
-1 közepes fej hagyma
-2-3 gerezd fokhagyma
-1 dl olaj
-só
-bors
-ételízesítő
-10 db tv paprika (csak mert 5 gombóckát magába teszek még bele)
A húst összekeverem a rizzsel, a tojásokkal, sóval, borssal.
Olajon az apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztom,
rányomom a fokhagymát és hozzákeverem a húshoz.
A rizst nem szoktam előfőzni- nem is nagyon értem,
hogy miért kellene, hiszen egy órát főzöm a paprikákat
nagyon lassú tűzön és ezalatt azért illik a rizsnek
is megfőnie!
hogy miért kellene, hiszen egy órát főzöm a paprikákat
nagyon lassú tűzön és ezalatt azért illik a rizsnek
is megfőnie!
A paprikák tetejét levágom, a csumát kiszedem
(és ezeket sem dobom ki, mert vajas kenyérrel
nekem kiváló lesz reggelire😍),
(és ezeket sem dobom ki, mert vajas kenyérrel
nekem kiváló lesz reggelire😍),
a húst belenyomkodom-óvatosan, hogy szét ne
repedjen a paprika-
repedjen a paprika-
és hogy legyen elég helye terjeszkedni,
az ujjammal egy lyukat csinálok bele!
a főzéshez: -2 liter (saját) paradicsomlé, vagy 2 üveg Passata és nagyjából ugyanennyi víz
-kb. 1 liter víz
-20 dkg cukor
-néhány szelet zeller-sokkal finomabb lesz tőle
-só, bors,ételízesítő
Felöntöm a paradicsomlével a paprikákat; egy üvegnyi
vizet felforralok, ebbe teszem a cukrot, sót, borsot
(feloldom őket) és így öntöm hozzá a fazék tartalmához
-annyi lesz így a lé, hogy szépen ellepi majd papriékat.
Felfőzöm, ekkor teszem bele a maradék
vizet felforralok, ebbe teszem a cukrot, sót, borsot
(feloldom őket) és így öntöm hozzá a fazék tartalmához
-annyi lesz így a lé, hogy szépen ellepi majd papriékat.
Felfőzöm, ekkor teszem bele a maradék
5 gombócot és lassú tűzön főzöm egy órát
...nem szabad kavarni, csak a fazekat forgassuk meg
párszor.
párszor.
a rántáshoz:
-1 púpos ek liszt,
-olaj, amennyi felveszi
majd ezt a levesből egy pár szedőkanálnyi mennyiséggel felhígítom
Ha megpuhult a paprika, rántást öntök rá és már
csak pár percig főzöm, hogy ne legyen liszt ízű.
Nem szeretjük se rövidebb lével, se sűrűbben.
csak pár percig főzöm, hogy ne legyen liszt ízű.
Nem szeretjük se rövidebb lével, se sűrűbben.
Úgy voltam most ezzel, mint a Gyermekem a
gombapaprikással...háromszor ettem belőle!
😍😂😍
gombapaprikással...háromszor ettem belőle!
😍😂😍
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése