...a szezon elsője
A történet onnan indult, hogy amíg a Csemete
a húsok között kutatott
a húsok között kutatott
mellettem egy "Naccsága" közölte az Urával,
hogy azokat tegye vissza a pultba,
hogy azokat tegye vissza a pultba,
nem kellenek, az kocsonyának való, nem látja?
Én meg ráraboltam-a kis butus. :)
Hozzávalók:-3 kg vegyes kocsonyahús (köröm, csülök, bőr, comb),amit zsákmányoltam + egy kis füstölt valami is bele, mert nagyon finom lesz tőle,
-1 nagy fej vöröshagyma,
-6 gerezd fokhagyma (legalább),
-4-5 szál sárgarépa,
-1 szál fehérrépa,
-só,
-egész bors-úgyis szűrjük a végén és így tisztább marad a leves,
-ételízesítő,
- 2-3 db csípős csöves paprika;
annyi vízzel öntöm fel, amennyi kényelmesen ellepi és fedő alatt főzöm, hogy minél kevesebb lé főjön el.
A kocsonyát mindig kora délután teszem fel főni,
mert mire 4-5 óra múlva megfő
mert mire 4-5 óra múlva megfő
(szépen, lassan, nyugodtan főzöm),
este lesz és a szűrés, díszítés, adagolás után
este lesz és a szűrés, díszítés, adagolás után
-az éjszakát kivárva-, meg is lesz az elkövetkező
két nap reggelije, ebédje és vacsorája számomra
-sok ecettel és sok kenyérrel! :)
két nap reggelije, ebédje és vacsorája számomra
-sok ecettel és sok kenyérrel! :)
(Mondjuk a főzés estjén a húsból és a zöldségből
eszem degeszre magam-dupla "öröm, bódosság"! :)))
eszem degeszre magam-dupla "öröm, bódosság"! :)))
Azért vastaggal és azért ennyi csípős paprikával,
mert a családom 2/3-a nem szereti!
Ha vendégek is jönnek, akkor azért többet
cifrázok rajta és nem így tálalom,
cifrázok rajta és nem így tálalom,
hanem leginkább átlátszó edényben, vagy
formából kiborítva
-szalonképesebb állapotban. :)
Ez viszont csak az enyém!
A gasztronómiai élményből a családodnak jut a kulináris része, mi olvasók kénytelenek vagyunk beérni az esztétikai élménnyel. Bár ebben az esetben az sem utolsó.
VálaszTörlésA jövő héten mi is kocsonyát főzünk, amíg hidegek vannak.
Szívesen megnézném én is a Tiédet!
VálaszTörlés