2012. október 28., vasárnap

Toroskáposzta

Most már kifejezetten az az idő járja, amikor jólesik
egy kicsivel tartalmasabb eledel.
Na, ez pont ilyen- gyerekkorom szép emléke,
a disznótorok elmaradhatatlan étele-;
és mivel nagyon egyszerű elkészíteni,
bátran vágjanak bele kezdő háziasszonyok is!
Egy a lényeg: kóstolni, kóstolni!
Hozzávalók:
-1 kg oldalashoz
-1,5 kg savanyú káposzta
-zsír
-1,5 fej vöröshagyma-szálasra
-3-4 gerezd fokhagyma
-só
-bors,őrölt kömény
-cukor
-fél paradicsom-héja nélkül
-negyed paprika
A hagymát a zsíron megpárolom, a tűzről levéve belekerülnek
a fűszerek, beleteszem az oldalast, felöntöm 2-3 dl vízzel,
majd több mint félig megfőzöm (sacc 45 perc).
Fedő alatt főzöm/sütöm, de azért nézzünk rá, nehogy leégjen
és ha szükséges, pici vizet öntsünk alá.
Ezután kerül bele a kicsavart  savanyú káposzta-nem mosom!,
viszont ellensúlyként, teszek bele egy kicsi cukrot,
ezzel főzöm készre.
Csak akkor ízesítsük után, amikor már főztük egy ideig.
Az összes főzési idő kb. 2-2,5 óra, nagyon lassú tűzön
-akkor zárom el a gázt, amikor már alig van csak alatta lé!
És ez is egy olyan étel, amit ki hogyan eszik
-én így, simán, a család többi tagja tejföllel. 
Joguk van hozzá! :))) 


4 megjegyzés:

  1. Ma ezt főztem, mondanom se kell, isteni lett!!! Köszönöm a receptet!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jol nez ki. Diszno vagy marha oldalas?KOSZONOM.

    VálaszTörlés