feltettem főni (saját levében) és legalább 1/2-3/4 órát főztem közepes lángon (kavargatva!); ugyanis ennek kell ennyi idő, hogy teljesen puha legyen, különben nem lehet vele mit kezdeni.
3 liter lett a tiszta mennyiség.
Hozzávalók:
-1,125 kg cukor (elvileg), de feltornáztam 1,5 kg-ig,jobb lett;
-4 csomag dzsemfix 3:1-ben;
-1 zöld citrom leve-ne sajnáljuk azt a 70-80 Ft-ot;
-3 kk vaníliakivonat;
-1-2 tk őrölt szegfűszeg és
-1-2 tk őrölt fahéj.
Nekem így jó. És mivel ez nem egy áttetsző lekvár, nem baj, ha őrölt fűszer is kerül bele.
Fejre állítom 5-10 percre,majd plédek között kihűtöm.
Ezeket sosem teszem nagyon nagy üvegekbe; és így még ajándéknak is jó lehet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése