2013. január 28., hétfő

Almás pite

Hozzávalók:
-egy adag Omlós, vajas tészta-recept közzétéve
-alma
-cukor, fahéj, őrölt szegfűszeg
-kevés citrom-, narancslé, vagy 1 mandarin leve
-sütőcukor
A sütőt előmelegítem 180 fokra, légkeveréssel és a tésztát elősütöm-súlyozva//Pite súly házilag vagy  Omlós, vajas tészta alaprecept//- 15 percig!
A kisebbik részt nyújtom (sütőpapír között-nem kell liszt se és így kiválóan alakítható), rácsvágóval megvágom és felhasználásig hűtőbe teszem!
Egy kis mellékes infó: ha a sütőpapírt méretre vágás után összegyűrjük, sokkal könnyebben fogunk vele boldogulni!
Közben az almát darabolom, cukrozom, fűszerezem-az elősütött tésztára borítom; a behűtött tésztát az alapon kicsit széthúzgálom, hozzányomom a szélekhez, vízzel lefújom, sütőcukorral, pici fahéjjal megszórom és 20 perc alatt készre sütöm.
4 főre, desszertnek, kényelmesen elég ez a mennyiség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése