db jóvoltából mindig akad egy pár konzerv sólet (többek között :))) a spájzom polcán; van hogy azt melegítem fel egy-egy gyors vacsorához (főtt tojással és sült hagymával-nyami), de az Agg Rokon javaslatára egy ideje ebből (is) főzöm ezt a levest. Fényévekkel finomabb bármilyen bablevesnél! Ebben ugye van füstölt marhahús-ez már jó; teljesen be is van ízesítve-már csak fel kell egy kicsit turbózni és a ház Ura(m) (is) úgy eszi, hogy csak ennyit hallok közben: mmm mmm mmm...
Egy sólet konzervhez:
-3-4 szál kisebb répa
-1 kisebb fej vöröshagyma-szálasra
-1-2 szál kisebb fehérrépa
-1 kis fej karalábé-ezeket félig főzöm;
-1 doboz paradicsomos bab-ez most csatlakozott először a recepthez, de nagyon jó lett tőle;
-2-3 marék dörzsölt tarhonyát olajon megpirítok,
beleöntöm a levesbe, felöntöm 2-3 liter vízzel, így főzöm puhára; hozzáöntöm a sóletet és a paradicsomos babot, felfőzöm, ízesítem sóval, borssal, ételízesítővel és nagyon gyorsan tálalom.
"A tűz él. Aki a tüzet figyeli, sosem unatkozik. Az a háziasszony, aki a tüzet szítja, sohasem unja el magát. A tűzhely mellett töltött órákat nem érzi afféle üresjáratnak, mint azok, akik bekapcsolják a villanyszerkentyűt, aztán csak álldogálnak tétlenül. És ha a tűz szítását rábízhatja a csuklójára, a lengő tollak ritmusára még azt is végiggondolhatja, miként igazítsa a családfő ügyeit és dolgait."
Finom lehet!!
VálaszTörlésRáadásul fél óra alatt van meleg étel az asztalon!
VálaszTörlés