Oldalak

2013. január 14., hétfő

Raguleves grízgaluskával

Most a fotó miatt vágtam ilyen szépre. :)
Gondolom, aki olvasgat a gondolataim/ténykedéseim
között, már rájött, hogy kicsiny családunk
erősen leves-függő.
Bármilyen étel lehet a hűtőben,
levesnek lenni kell;
én ezekkel képes is vagyok jól lakni!
És azzal sem árulok el túl nagy titkot,
hogy a zöldségleves a kedvenceim közé tartozik;
viszont van, akit néha puhítani kell, hogy egye! :)
A grízgaluska a leányzó kedvenc levesbetétje;
de amikor jön a 100 Forintos kérdése,
hogy megint zöldségleves lesz,
(mintha valami kórság érkezne?! :)
visszakézből szoktam kérdezni,
hogy vaj' grízgaluskával megenné -e?
Úgy jöhet!
Ennyi! Érdekes, így simán megeszi! :)))
Hozzávalók
- 3 db tojáshoz
- 6-8 púpos ek. búzadara,
- 0,5 ek. zsír/olaj,
- pici sütőpor (ha a tojások fehérjét habbá verjük fel, ez elhagyható)  
- pici só,
- 1 lapos kk. szárított petrezselyem, nyáron friss (ez is elhagyható)- állni hagyom legalább fél óráig, hogy a gríz minél jobban megszívja magát;
Elkészítem a zöldséglevest (répa, borsó, kelbimbó,
fehérrépa, karalábé, krumpli-mikor mit ennénk)
egy kis csirkeaprólékkal (nyaka, lába, zúza, szíve),
a grízgaluskát külön (a levesből kiszedek egy kicsit)
kifőzöm és utána összekomponálom a kettőt.
Nálam így biztosabb! :)
A galuskát gyöngyözve fövő levesben főzöm;
a massza inkább sűrűbb, mint hígabb legyen,
mert ha hígra készítjük, szétfő;
mindkét oldalát főzzük meg és hagyjunk időt
a puhulásra-legalább 15-20 perc-,
mert a belseje könnyen nyers maradhat.
Biztosabb a végeredmény, ha teáskanállal
szaggatjuk a levesbe! :)


1 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen kidekoráltad a leveskédet! :) alányom is megélne csak levesen! :) sokszor reggelire is azt kér! :) A grizgaluska nagy kedvencünk!! Ezt a verziót is ki fogom próbálni, köszi!

    VálaszTörlés