2013. január 21., hétfő

Disznótoros

Véres és májas hurka
Ez az adag a Komaasszonyéktól van, friss vágás! :)
Köménymagos párolt káposzta
-1 közepes fej káposzta
-1 kis fej vöröshagyma
-1-2 ek. köménymag-nálam, mivel egyikünk sem szereti az egész köményt, 1 ek. durvára őrölt kerül bele
-só, bors, ételízesítő, kurkuma
-4-5 ek. 10 %-os ecet
-ugyanannyi ek. cukor, mint ecet-de ez kinek-kinek ízlése szerint
A hagymát apróra vágom, zsiradékon a köménnyel együtt
kicsit átsütöm; a káposztát először vastag szeletekre,
majd 'kockára' vágom, ráteszem a hagymás alapra,
sózom, borsozom és fedő alatt jó félpuhára párolom
-kurkumával, cukorral, ecettel ízesítem,
aztán a fedőt levéve zsírjára sütöm le.
(Én kifejezetten úgy szeretem, ha egy kicsit még barnul is a tűzön.)
Hagymás tört krumpli
-1,5 kg krumplihoz
-4-5 nagy fej vöröshagyma
-olaj/zsír
-só
A krumplit sós vízben megfőzöm;
a hagymát jó nagy kockára vágva zsiradékon
barnulásig sütöm; a krumplit (a vize nélkül)
megtöröm a hagymával, ha szükséges, ízesítem.
És hogy teljes legyen az összhang (nálam),
egy kis házi torma azért kerül mellé. :)))


2 megjegyzés:

  1. Nagyon finomak lehettek ezek a hurkák!! Én is megkóstolnám! :) A káposztát még sosem próbáltam köménymaggal ízesíteni, finom lehet!! a hagymás tört krumpli nálunk is nagy kedvenc!

    VálaszTörlés
  2. Apósom is, én is, még a káposztasalátát is készítjük egész, vagy őrölt köménnyel, próbáljátok ki kis mennyiséggel.

    VálaszTörlés