2013. január 20., vasárnap

Túrófánk

Hozzávalók:
-25 dkg túrót
-negyed citrom levével
-4 púpos ek. liszttel
-csipet sóval
-4 tojás sárgájával
-1 ek. levendulás cukorral (ez természetesen fakultatív, sima cukor is jó bele) kikavarok;
-4 tojás fehérjét kemény habbá verek fel és óvatosan beleforgatom a masszába;
10 perc pihenő, majd olajos evőkanállal közepesen forró olajba szaggatom.
Jelen esetben, mivel levendulás cukrot tettem a tésztába, ebben is forgatom meg, de porcukorba, vagy fahéjas cukorba is szoktam.
Gyors, nem macerás- nagyon lágy, 'felhő' állagú a fánk.
Minden érződik rajta, a citrom, a levendula, a túró-elképesztően finom!
Ebből a mennyiségből 24 db fánk lett. A többi fánkkal ellentétben ezt ne azonnal fogyasszuk, várjunk, míg legalább langyosra hűl.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! Legközelebbi túrós projekt ez lesz, most túrós batyut készítek...annyira rég vágyom már rá! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyat meg én nem szoktam-meg is kapom a magamét érte állandóan :)

      Törlés