-2 kg krumplihoz
-10-12 tojás
-só,bors,ételízesítő,szerecsendió
-0,5 l tejföl
-2 dl tej (úgy szeretjük, ha inkább jó zaftos, mint csont száraz)
-1 szál füstölt kolbász (köszönet érte Kománé :)
-2-3 ek. zsír (jobb, mint az olaj)
-zsemlemorzsa
A krumplit héjában megfőzöm, letisztítom és
karikára vágom.
10 tojást keményre főzök (10 percig), s ha majd állítom
össze a rakottat, karikára vágva kerül ez is rá.
A kolbászt szintén karikára vágom, de nem sütöm ki
-úgy már túlságosan kiszáradna.
A maradék 2 tojás sárgáját, a zsírból 1-2 (felolvasztott)
kanálnyit, az egész tejfölt, a tejet összekeverem és ízesítem.
Jénai tálat kizsírozok, morzsával meghintek, ebbe rendezem
szépen a hozzávalókat-krumpli, kolbász, tojás-,
Ismétlés következik :) |
az öntettel felöntöm, megrázom kicsit, hogy jusson
mindenhova, szórok még rá egy vékony réteg morzsát és
mehet az előmelegített sütőbe, 180 fokon, légkeveréssel,
kb. 30 percre.
Sütésre várva-én meg arra, hogy végre kész legyen! |
Úgy szép, ha a teteje ropogósra sül.
Azonnal tálalom...hozzá savanyút, vagy szilvabefőttet
kínálok-bármi jöhet :)))
Ez egy érdekes recept. Felénk kolbász nélkül készítik, de ettem kolbászost is és az is nagyon finom. A tiéd nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésMindig így készítem, ha nem így lenne, lázadna a család :) Viszont egy, a mellettünk élő falubeli ismerősünk csakis kolbász nélkül készíti és csak tejföllel önti le.
TörlésÍrtam Neked üzenetet! :)
Nálunk is leginkább kolbász nélkül készült anno...amióta férjhezmentem már gyakrabban készül így! ezzel bármikor le tudnak venni a lábamról! :)
VálaszTörlés