-csipet só
-15 dkg hideg vaj
-8 ek. hideg víz szükséges.
A lisztet a sóval tálba szitálom; 2-es fokozaton keverni kezdem;
ehhez kerül a kis kockára vágott vaj-pár perc alatt elkezdi 'felvenni' a vaj a lisztet, ekkor adagolom kanalanként hozzá a hideg vizet.
Innen már csak 1 perc és kész a tészta. Deszkára borítom, kicsit formázom és az 1/3-ad részét levágom (vagy a 2/3-ad részét :) -szobahőmérsékleten pihen egy fél órát, utána hűtőben szintén egy felet.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeveréssel, súlyozva, 15 percig elősütöm.
(Pite súly házilag bejegyzésemben is olvasható róla.)
Innentől kezdve szinte bármivel tölthetjük.
Ez a mennyiség elég egy 24 cm-es tortaforma aljához, vagy egy piteformához úgy, hogy a harmadát különvéve rácsot, vagy mintát készíthetünk a tetejére.
A tészta gyorsan elkészül, még a kezünket sem kell bepiszkolnunk; egyaránt jó édes- és sós süteményhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése