Oldalak

2013. január 20., vasárnap

Túrófánk

.

Hozzávalók:
-25 dkg túrót
-negyed citrom levével
-4 púpos ek liszttel
-csipet sóval
-4 tojás sárgájával
-1 ek levendulás cukorral (ez természetesen fakultatív, sima cukor is jó bele) kikavarok

-4 tojás fehérjét kemény habbá verek fel és óvatosan beleforgatom a masszába
10 perc pihenő, majd olajos evőkanállal közepesen
forró olajba szaggatom.
Jelen esetben, mivel levendulás cukrot tettem a
tésztába, ebben is forgatom meg, de porcukorba,
vagy fahéjas cukorba is szoktam.
Gyors, nem macerás, nagyon lágy, felhő állagú a fánk.
Minden érződik rajta, a citrom, a levendula, a túró
-elképesztően finom!
Ebből a mennyiségből 24 db fánk lett.
A többi fánkkal ellentétben ezt ne azonnal fogyasszuk,
várjunk, míg legalább langyosra hűl.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! Legközelebbi túrós projekt ez lesz, most túrós batyut készítek...annyira rég vágyom már rá! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyat meg én nem szoktam-meg is kapom a magamét érte állandóan :)

      Törlés