Oldalak

2014. január 3., péntek

Pizza...bivaly mozzarellás, csülkös, baconos

Hozzávalók:
-negyed adag a legjobb Olasz pizzatésztából (ha több készül, befóliázva mehet a hűtőbe)
-1 gömb bivalymozzarella
-fél üveg sült paradicsomszósz -a Rolls-Royce :D
-füstölt csülök...és teljesen tökéletes egy kis maradék is :)
-füstölt sajt...jó minőségű legyen, a bivalymozzarella úgyis megköveteli
-1 közepes fej vörös-, vagy fehér hagyma
-1-2 gerezd fokhagyma...ízlés szerint
-pár szelet bacon
A kétféle hagymát pici olajon -sóval- megdinsztelem,
mielőtt a tésztára kerül, mivel rövid időt fog a sütőben
eltölteni és csak így nem lesz nyers íze!
A tésztát gáztepsi méretű körre és ujjnyi vékonyra nyújtom
-állás közben is fog még kelni és
így lesz jó roppanós-, rákenem a sült paradicsomszószt,
erre jön a füstölt sajt, a sült hagymák, a főtt, füstölt csülök,
majd a bacon csíkok és a bivaly mozzarella.
Előmelegített sütő, légkeverés,
220 fok, 10 perc
-ha a ráreszelt sajt megolvad és a mozzarellának
is szép színe van, készen vagyunk.
Salátával...mivel mással? :)))

4 megjegyzés:

  1. Hát ezt a fiúk imádnák, jól megpakolva minden jóval:) Csülök, bacon, ez valami kánaán egy férfi embernek, legalábbis nálunk:)

    VálaszTörlés
  2. Mennyi finomságot készítettél, egyik jobb, mint a másik! :) Vevő lennék a pizzádra is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon gyorsan van kész és akár három rátéttel is mennyeit lehet sütni-de csak házi tésztával! :)

      Törlés