2014. január 3., péntek

Csülkös, baconos pizza

Hozzávalók:
-negyed adag kiváló pizzatészta (ha több készül, befóliázva mehet a hűtőbe)
-1 gömb bivalymozzarella
-fél üveg sült paradicsomszósz -a Rolls-Royce! :D
-füstölt csülök-és teljesen tökéletes egy kis maradék is! :)
-füstölt sajt-jó minőségű legyen, a bivalymozzarella úgyis megköveteli!
-1 közepes fej vörös-, vagy fehér hagyma
-1-2 gerezd fokhagyma-ízlés szerint
-pár szelet bacon
(A kétféle hagymát pici olajon -sóval- megdinsztelem, mielőtt a tésztára kerül,
mivel rövid időt fog a sütőben eltölteni és csak így nem lesz nyers íze!)
A tésztát gáztepsi méretű körre és ujjnyi vékonyra nyújtom
(állás közben is fog még kelni!)
-így lesz jó roppanós-, rákenem a sült paradicsomszószt,
erre jön a füstölt sajt, a sült hagymák, a főtt, füstölt csülök,
majd a bacon csíkok és a mozzarella.
Előmelegített sütő, légkeverés, 220 fok, 10 perc; 
ha a ráreszelt sajt megolvad és a mozzarellának is szép színe van, 
készen vagyunk.
Salátával...mivel mással? :)))


4 megjegyzés:

  1. Hát ezt a fiúk imádnák, jól megpakolva minden jóval:) Csülök, bacon, ez valami kánaán egy férfi embernek, legalábbis nálunk:)

    VálaszTörlés
  2. Mennyi finomságot készítettél, egyik jobb, mint a másik! :) Vevő lennék a pizzádra is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon gyorsan van kész és akár három rátéttel is mennyeit lehet sütni-de csak házi tésztával! :)

      Törlés