A Juditka féle
hamis marcipán recept itt olvasható
hamis marcipán recept itt olvasható
-azóta azon gondolkoztam, hogy miben, vagy mivel
lehetne kipróbálni, amikor is Csilla olyan
hogy a fejemhez kaptam, na, ezzel pont jó lesz
-így kénytelen voltam megsütni! :DDD
Hozzávalók:
-10 dkg (hamis)marcipán massza-17 dkg darált mandula
-8 dkg porcukor
-25 dkg süteményliszt
-csipet só
-25 dkg puha vaj
-2 tojássárgája
- 2 ek vaníliás cukor (vaníliaporom nem lévén, de fél vanília kikapart belseje is jó lehet)
-1 ek mandula aroma
-1 citrom reszelt héja
-a díszítéshez 2 csomag Dr. Oetker étcsokoládés bevonót és cukorgyöngyöket használtam
A (hamis)marcipán masszát tálba adagoltam
(még melegében, így nem kellett reszelni, egyébként reszeljük bele!)
az összes hozzávalóval együtt és robotgépbe téve,
jó alaposan összedolgoztam;
lefóliázva, legalább egy órára hűtőbe került,
de az sem árt neki, ha többet van ott.
de az sem árt neki, ha többet van ott.
Műanyag lapon (sok liszttel) vékonyra nyújtottam
és formákat szaggattam.
A kiszúrókat egyéb iránt a Királylány kapta
db-től, még valamikor tavaly- most felavattam őket! :)
A kiszúrókat egyéb iránt a Királylány kapta
db-től, még valamikor tavaly- most felavattam őket! :)
Előmelegített sütőben, légkeveréssel, 180 fokon,
8 perc alatt megsütöttem.
(Sem a tepsit nem rakom el, sem a sütőpapírt
-ezeken fogom ugyanis majd összecsokizni! :)
Első felvonás vége, mentek teljesen kihűlni!
8 perc alatt megsütöttem.
(Sem a tepsit nem rakom el, sem a sütőpapírt
-ezeken fogom ugyanis majd összecsokizni! :)
Első felvonás vége, mentek teljesen kihűlni!
A színfalak mögött azonban nem állt meg az élet,
ugyanis a bloggerkénk meg is szokott éhezni,
s mivel a sütő jó meleg, nagyon gyorsan töltöttem meg
egy (jó) adag
balzsamecettel és rozmaringgal sülő lilahagymával!
(a fenti sorra kattintva elérhető a recept!)
Most jöhet a második felvonás,
az össze-vissza csokizás! :)))
Ez lett a vége! :)
Gyors voltál nagyon! Szépek lettek! :) Szerintem is tökéletes ez a keksz bármikor. A balzsamecetes lila hagymás recepted nagyon tetszik! Ajánlom ám a Marcipános puszedlim is a hamis marcipánhoz. :)
VálaszTörlésA recept annyira jó, hogy megtartom állandóra
Törlés(főleg a hamis marcipánnal)!
A lilahagymás történet pedig mindenkit levesz a lábáról,
aki már kóstolta. :)
Átgondolom a puszedli-hadműveletet is! :)))
Nagyon kis helyeskék lettek! :) Ezek szerint a hamis marcipán működik sütve is, nemcsak nyersen kerülhet a sütikbe/sütikre! :)
VálaszTörlésAz első ilyen fajta próbálkozásom, de teljesen hibátlan lett a végeredmény.
Törlés