2014. január 29., szerda

Apácafánk

A tavalyi "farsangot" végigsütöttem,
tényleg, mint egy rendes anya! :)))
Most a közelében sem járok
annak a mennyiségnek,
mint amennyi a tarsolykámban van
-várakozó állásponton! :D
Alapjába véve, a tésztája nagyon hasonlatos
a képviselőfánkhoz,
de a végén, a kisütés módjánál
lesz lényegi különbség.
Egyéb iránt nagyon hasonlít a szerkezete
Clafoutis tésztájához.
De hogy az apácákhoz mi köze lehet(ett)??? :)))
(A szerkesztőség várja a megoldást! :)))
Hozzávalók:
-2,5 dl vizet felforralok, ebbe keverek
-1 csipet sót
-2 ek cukrot és
-10 dkg vajat.
Ha forr, belekeverek
-12,5 dkg lisztet, amivel addig hagyom a tűzön -és keverem folyamatosan a masszát-,
amíg elválik az edény falától.
A tűzről levéve egyenként belekeverek
-4 egész tojást és kihűtöm a tésztát.
Közepesen forró olajba, 2 olajozott kanál segítségével
gombócokat szaggatok,
amiket mindkét oldalukon átsütök.
(A poén az volt a sütésnél, hogy ahogy sültek a gombóckák,
maguktól forogtak az olajban! :)
 
Ebből a mennyiségből -evőkanállal szaggatva-,
25 db fánkocska lett.
Porcukorral megszórtam és
körtelekvárral tálaltam.
Azonnal elfogyott! :)



2 megjegyzés:

  1. Hű, én most nem vagyok rendes anya, idén még csak egyszer sütöttem fánkot! :) Az elnevezésre nekem sincs ötletem, viszont a fánk nagyon tetszik, különleges és fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kis Zs háromszori kijövetel után 2 db-ot hagyott az apjának,
      kóstoló gyanánt! :)))
      Mondjuk megkóstolni annyi tényleg elég! :)))

      Törlés