2014. január 4., szombat

Héjában sült krumpli fűszeres tejföllel


Hozzávalók:
-fejenként 3-4 db krumpli
(plusz még egy pár fej vöröshagyma héjában, sózva, alufóliába csomagolva :)
-3 dl tejföl (nagy dobozos)
-fél lime leve (ha szeretjük, reszeljük bele a héját is)
-1 gerezd fokhagyma (fokhagymanyomóval összenyomva)
-2 ek vöröshagyma krém-ehhez ez illik jobban
-1 ek szárított metélőhagyma
-csilipelyhes só(m)
-darált bors
-1 kk porcukor
-egy jó nagy adag hagymás savanyúkáposzta (saláta)
A krumplit alaposan megsúrolom és 200 fokos sütőbe teszem,
légkeveréssel 1 órára, majd tálba szedve
(konyharuhába beburkolva) hagyom még egy kicsit puhulni.
 
Nincs benne hús, nem rafinált elkészíteni,
mégis a téli (ha-ha-ha) tavaszi konyha
egyik legfinomabb eledele!


2 megjegyzés:

  1. De jó, hogy hoztad és eszembe juttattad, nagyon régen csináltam már, pedig milyen finom! :) Guszta! :)

    VálaszTörlés