2014. január 11., szombat

Boscaiola mártás

...avagy az Olaszok tejszínes, gombás mártása
(meg az enyém :)
Hozzávalók:
-20 dkg csiperkegomba (most 1 konzervdobozos)
-6 szelet bacon szalonna
-2 szál újhagyma, vagy 1 közepes fej vöröshagyma
-pici olívaolaj
-6 dl tejszín (és nem főző!)
-1 csokor petrezselyem (hiányában jó a szárított is, 1 evőkanállal)
-1 ek szárított metélőhagyma (opcionális)
-só, darált bors
-1 csomag 3 mm-es spagetti
A történet a tésztafőzéssel kezdődik, 
csak mert ez is nagyon hamar elkészül és a mártás is rá
-ugyanis ma megint szalmaözvegy vagyok
(ami egyrészt nagyon pozitív, mert eggyel közelebb
kerülök az itthoni fejetlenség megoldásához, másrészt viszont
délután szokott eszembe jutni, hogy még nem ettem
-ami viszont nem látszik meg rajtam,
ami viszont nem tartozik a tárgyhoz! :)))
Na, szóval, fő a tészta,
(olyan sós vízben, mint a Földközi-tenger vize! :)
közben a bacont csíkokra vágom
és pici olívaolajon megfuttatom;
félidőben rádobom az apróra vágott hagymát,
sózom, majd ha a hagyma már elkezdett puhulni,
ráöntöm a gombát is és összesütöm az egészet.
Ha szép színe van már a gombánknak is,
mehet rá a tejszín, darált bors-na, innen kezd olyan szép és selymes
lenni a mártás, hogy legszívesebben kanállal esnék neki!
A lángot feltekerem és legalább 10 percen keresztül
(viszonylag) sűrűre beforralom.
Uram, teremtőm, de nagyon finom! :)))
És egy óvatlan pillanatban a Méltóságos Úr belopózott;
hála az égnek, a fára nem mászott fel! :DDD



2 megjegyzés:

  1. Már a betyárpecsenyénél is nagyokat nyeltem, most pedig tisztára megéheztem a képeket látva! :) Nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés