...avagy az Olaszok tejszínes, gombás mártása
...meg az enyém
Hozzávalók:
-20 dkg csiperkegomba (most 1 konzervdobozos)
-6 szelet bacon szalonna
-2 szál újhagyma, vagy 1 közepes fej vöröshagyma
-pici olívaolaj
-6 dl tejszín
-1 csokor petrezselyem (hiányában jó a szárított is, 1 evőkanállal)
-1 ek szárított metélőhagyma (opcionális)
-só, darált bors
-1 csomag 3 mm-es spagetti
A történet a tésztafőzéssel kezdődik,
csak mert ez is nagyon hamar elkészül és
a mártás is rá.
Ugyanis ma megint szalmaözvegy vagyok,
ami egyrészt nagyon pozitív, mert eggyel közelebb
kerülök az itthoni fejetlenség megoldásához,
másrészt délután szokott eszembe jutni, hogy még
nem ettem
(ami nem látszik meg rajtam,
ami viszont nem tartozik a tárgyhoz).
Na, szóval, fő a tészta, olyan sós vízben, mint
a tenger vize, közben a bacont csíkokra vágom
és pici olívaolajon megfuttatom.
Félidőben rádobom az apróra vágott hagymát,
sózom, majd ha a hagyma már elkezdett puhulni,
ráöntöm a gombát is és összesütöm az egészet.
Ha szép színe van már a gombánknak is,
mehet rá a tejszín, darált bors-na, innen kezd
olyan szép és selymes lenni a mártás, hogy
legszívesebben kanállal esnék neki.
A lángot feltekerem és legalább 10 percen
keresztül (viszonylag) sűrűre beforralom.
Uram, teremtőm, de nagyon finom.
És egy óvatlan pillanatban a Méltóságos Úr
belopózott, hála az égnek, a fára nem mászott fel.
Már a betyárpecsenyénél is nagyokat nyeltem, most pedig tisztára megéheztem a képeket látva! :) Nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésÉs nagyon finom! :)))
Törlés