Hozzávalók:
-1 kg közepesen kemény, de érett paradicsomhoz
-2-3 fej lilahagyma
-só
a salátaléhez:
-3 dl vízhez
-1 ek rozmaringos ecet
-1 ek cukor
-olívaolaj (opcionális)
A paradicsomokat felkarikázom és nagyon enyhén besózom.
A lilahagymát félbevágom és vékonyan felszeletelem;
és itt van egy kis csavar a történetben, mert attól függően,
hogy mennyire akarunk hagymaszagban úszni,
vagy nyersen besózom, vagy ha nem leszünk egyedül rá
(mondjuk vendégek is jönnek), inkább leforrázom egy kis sós,
fövő vízzel, így elvéve az erejét (és a szagát).
Ezután ugyanúgy járok el, mintha normál módon készítenék salátát
-a sózott paradicsomot óvatosan összeforgatom a hagymával,
ráöntöm a salátalevet és legalább egy éjszakára megy a hűtőbe,
csak mert sokkal finomabb, ha összeérik az egész!
Milyen jó kis tavaszidéző saláta, fincsi! :) Mostanában olyan gyatra paradicsomokat fogok ki, hogy inkább már nem is veszek. :(
VálaszTörlés