2014. január 15., szerda

Paradicsomszószban főtt krumplis húsgombócok

Azért is jó ez a blog-élet, mert az ember asszony
mindig lát valami teljesen újat
(és csodálkozik rá dolgokra, mint az a
bizonyos jószág, az új kapura:)))
Hankka a minap ugyanis 
méghozzá krumplival, rizs helyett!
Szeretem az új dolgokat, meg a változatosságot;
és hát a recept is nagyon jól hangzik,
meg a képek is meggyőzőek,
meg még paradicsom is van benne bőven...
első olvasásra kipróbálósnak tűnt a történet
és hát...kipróbáltam! :)))
Hozzávalók:
-0,5 kg sertéshús-robotgépben aprítva
-2 nagyobb darab krumpli
-1 közepes fej vöröshagyma
-pici (mangalica) zsír
-2 gerezd fokhagyma
-1 egész tojás
-só, darált bors, ételízesítő
a mártáshoz:
-1 l paradicsomlé, vagy 
  egy 7 dl-es passzírozott paradicsom+3 dl víz
-1 közepes fej vöröshagyma
-1 gerezd fokhagyma (biztos, ami fix :)
-kis darab zeller, vagy a levele
-pár babérlevél, vagy az őrölt változata
-só, darált bors
-3 ek cukor
(azért lett azonnal dupla adag, mert úgy szeretjük,
ha jó bőven jut a tésztára -is- belőle)
A hagymát, a fokhagymát és a darabolt krumplit
robotgépben aprítom fel, sőt, még a húst is mindezek után
-teljesen más állagot lehet elérni ezzel a pici változtatással!
A két masszát összekeverem a tojással és fűszerezem,
majd egy kicsit állni hagyom, hagy érjenek egy kicsit össze.
Közben a mártásnak valót is készíteni kezdem:
a hagymát kicsire aprítom, kevés zsíron dinsztelem,
 beledobom a kis kockákra vágott zellert, babérlevelet,
majd felöntöm vízzel + a passzírozott paradicsomlével
 és a főzési idő sacc felénél be is ízesítem.
A masszából kis aranyos gombócokat készítek
(pontosan 60 darabot -egy cinvödörnyi mennyiség lett :))),
 
amiket 3 részletben a szószba pakolok
és óvatos rázogatással, kb. 10-10 perc alatt készre főzök.
Hozzá -nem lázadás képpen,
csak mert 3 napja tésztát eszünk, tésztával-
krumplipürét készítettem
-nagyon jó választás ez is!
Ja és majdnem megfeledkeztem
a főszereplőről
-a gombócok elképesztően finomak lettek!
Köszönet a "rácsodálkozni való(k)ra" !  :)))


6 megjegyzés:

  1. Hmm, ez nagyon jól néz ki:) Szoktam én is krumplipürével tálalni, mert a tészta sokszor már unalmas. De ezt bármikor készíthetem, biztos a siker, érdekes, hogy az ilyen olaszos ételeket mindenki szereti. 60 darabon még össze is vesznének, kinek nem jut repeta:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Repeta?! Mi három napig esszük! :D :D :D

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Nagyon jó lett, pedig kicsit furcsa volt elsőre rizs-mentesen! :)

      Törlés
  3. Ugye hogy ugye, milyen finomságos?! :) Burgonyapürével is isteni lehet, nagyon guszta az első fotón (is)! :) Azért nagyon örülök ám (ooolyan jó), hogy nektek is ízlett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon! És senki nem jött rá a csalafintaságra, miszerint krumpli van benne! :)

      Törlés