Tehát, miután pont arról nyilatkoztam,
hogy magyar konyhát viszek és maradnék is
ezen a vonalon (nagy százalékban), elkészült
ez a leves. Muszáj volt kipróbálnom,
régen szemezek különféle étlapokon vele
és tudnom kellett, hogy lemondjak -e más,
tartalmasabb levesekről érte.
Hozzávalók:-4 nagy fej vöröshagyma
-1 fej lila hagyma
-2 fej sonkahagyma-a lényeg, hogy többféle legyen benne
így finomabb lesz
-1 ek olaj
-5 dkg vaj (igazi)
-1 kk szárított kakukkfű (ha nincs friss)
-1 liter (csirke) húsleves
-só
-darált bors
-bagett, vagy gyökérkenyér szeletekből pirítós
-20 dkg Gruyere sajt (de nehogy kardnak dőljünk, ha nem sikerül pont ilyet venni,
teljesen jó hozzá a Cheddar, vagy a Ementáli is
A hagymákat megtisztítom, félbe, majd vékonyra
szeletelem.
Az olajon a vajat
egy nagyobb fazékban megolvasztom
(így nem ég le a vaj), beledobom a
hagymákat
és lefedve, sóval, borssal, kakukkfűvel puhára párolom.
Kavargassuk, mert leéghet.
Ha már elég puha,
felöntöm a levessel és készre főzöm.
Érdemes hőálló kis edénykébe szedni belőle, amit a grill
alá tudunk tenni, mert pirítóssal és sajttal az igazi
(mondom ezt én, aki a tojáslevest azért nem ette meg
kis korában a menzán, mert sz@rrá áztak a kenyérkockák,
amit a tetejére szórtak).
amit a tetejére szórtak).
Nagyon finom lett, a Gyerek szerint is.
Este következett a ház (sok mindent elviselő) Ura
...nem nagyon jött rá az elején, hogy mit is eszik,
meg azt sem nagyon értette, hogy miért van benne
ennyi hagyma.
Hát azért Öreg, mert hagymalevest főztem.
😂
A végeredményt tekintve, a teszt igen jól sikerült.



Nagyon szeretem, el tudom képzelni, milyen finom lett! :) És most azt is megtudtuk rólad, hogy nem szereted a borral készült ételeket! :)))
VálaszTörlés:)))
Törlés