Hozzávalók:
-1 kg krumplihoz
-kevés olaj
-1 kisebb fej vöröshagyma
-babérlevél-ízlés szerint-, nálam 3 db,mivel nagyon szeretem (és én vagyok a szakács/né ;)
-só, bors, ételízesítő
-1 tk (csípős) Piros Arany
-1 kis poharas tejföl
-1 pohár tej, vagy víz (az ételsűrítőnek)
-1 ek ételsűrítő
Olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát; (csemege paprika helyett) belekerül a P.Arany, a babérlevél, fűszerezem; karikára belevágom a krumplit és kevés vízzel puhára főzöm.
Az ételsűrítőt elkeverem hideg tejben, majd ebben a tejfölt is, ráöntöm a krumplira és csak egyet főzök rajta.
Nem baj, ha egy kicsit hígabb, mert hűlés közben sűrűsödik még.
Ehhez semmilyen feltét nem kell-ez így jó, ahogy van :)
"A tűz él. Aki a tüzet figyeli, sosem unatkozik. Az a háziasszony, aki a tüzet szítja, sohasem unja el magát. A tűzhely mellett töltött órákat nem érzi afféle üresjáratnak, mint azok, akik bekapcsolják a villanyszerkentyűt, aztán csak álldogálnak tétlenül. És ha a tűz szítását rábízhatja a csuklójára, a lengő tollak ritmusára még azt is végiggondolhatja, miként igazítsa a családfő ügyeit és dolgait."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése