2013. február 9., szombat

Zöldbableves

Hozzávalók:
-1 kg fagyasztott, valóban zöld bab :)
-1 nagyobb fej vöröshagyma
-kevés olaj
-1 ek ételsűrítő
-só, bors, ételízesítő
-1 ek csemege paprika
-1 ek cukor
-2 ek 10 %-os ecet
-3-4 dl tejföl
Az összevágott babot sós, ételízesítős vízben
(amennyi kényelmesen ellepi), puhára főzöm.
A hagymát nagyon apróra vágom, kevés olajon dinsztelem,
majd a csemegepaprikát és a tejfölt ráöntöm-együtt
kb. 10 percig főzöm.
Ecettel, cukorral ízesítem és kevés vízben az ételsűrítőt kikeverve,
azt is hozzáöntöm-ezzel már csak egyet főzök rajta.
Úgy szeretjük, ha viszonylag sűrű a leves-legalábbis úgy nem,
ha pár darabka történet úszkál csak a tányérban. :)
Hozzá (nekem) jár egy kis -valóban kis- mennyiség házi,
darált, igazi chili /Tibi szomszédunk műve.
Embert próbáló! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése