2013. február 21., csütörtök

Coleslaw, avagy az amerikai káposztasaláta


Hozzávalók:
-1 kg édes káposztához
-0,5 kg vörös káposzta
-1 nagy fej hagyma-lehet vörös, fehér, vagy lila, ehhez bármelyik jó (színben is :)
-5 db kisebb répa
-só (és bár nagyon kevéssel szórom be, de ki nem hagynám a besózását)
-5 ek porcukor
-5 ek 10 %-os ecet-lehetne citromlével is készíteni, nekem ez sokkal inkább illik hozzá
-5 púpos ek tejföl
-5 púpos ek majonéz-most Hellm. (ha ló nincs...:D)
  (a tejföl és a majonéz mennyisége -szerintem- pont elég a káposztára,
   nem kell, hogy egy cinvödörnyi mennyiségben álljon :)
A zöldségeket (mindegyiket) átengedem
a robotgép reszelőjén,
(amióta Ő megvan, bőr is van mindegyik ujjamon :)))
kevés sóval besózom és állni hagyom
-én nem, de bárki kinyomkodhatja a sóból!
Közben összekeverem a majonézt, tejfölt, ízesítőket; 
ha már engedett egy kis levet a zöldség, a szószt ráöntöm, 
(lefedhető) üvegedénybe átpakolom és a hűtőbe kerül
egy napra -legalább ennyi kell neki!
 A képen lévő főszereplőt pedig így, ahogy van, kisajátítottam! :)))
#########################################
 Ha szeretnétek, itt még 
recept is található!  ;)

1 megjegyzés:

  1. Fincsi !!! Nagyon szeretem a salátákat !! Akár most is jöhetne egy jó nagy adag!! :)

    VálaszTörlés