Hozzávalók:
-0,5 kg túró
-1 nagy fej vöröshagyma
-4-5 ek tejföl
-1 tk só
-1 tk durvábbra őrölt kömény
-1 tk csemege paprika
-1 tk csípős pirosarany-fakultatív, de nagyon jó bele
-őrölt bors
A hagymát nagyon apróra vágom, besózom, a túrót áttöröm
a tejföllel, a fűszerekkel, a hagymával; hagyjunk egy kis
időt neki, hogy összeérjenek az ízek.
Ez nálam sokszor ennyi, maximum fél óra.
Ha paprikába szeretnénk tölteni, keverjünk bele vajat,
Ez nálam sokszor ennyi, maximum fél óra.
Ha paprikába szeretnénk tölteni, keverjünk bele vajat,
igazit, ne margarint.
A vajat egy napra szobahőmérsékleten hagyjuk, így pont
A vajat egy napra szobahőmérsékleten hagyjuk, így pont
annyira lesz puha, hogy kényelmesen kenhető
-kb. 50 g elég ennyi túróhoz.
De még tovább lehet tuningolni egy kis brindzával,
De még tovább lehet tuningolni egy kis brindzával,
na ekkor már a túró is tobzódik az élvezetekben.
Próbáljátok ki, hogy egy doboz (olajtól lecsöpögtetett) szardellát adtok a körözött alapjai mellé. Kb 2-3 órát a frigóban kell állni hagyni (letakarva, a hal meg a hagyma miatt). Nyári estéken fehér kenyérrel, paprikával paradicsommal nagyon fincsi vacsora tud lenni.
VálaszTörlésHozzákeverni?
TörlésIgen.
VálaszTörlés