-0,5 kg túró-lehetőség szerint ne a pergős, száraz fajtát vegyük meg (ha házihoz nem jutunk), mert abban már nincs sok minden, amitől finom a túró
-1 nagy fej vöröshagyma
-4-5 ek tejföl
-1 tk só
-1 tk durvábbra őrölt kömény
-1 tk csemege paprika
-1 tk csípős pirosarany-fakultatív, de nagyon jó bele
-őrölt bors
A hagymát nagyon apróra vágom, besózom; a túrót áttöröm a tejföllel, a fűszerekkel, a hagymával; hagyjunk egy kis időt neki, hogy összeérjenek az ízek.
Ez nálam sokszor ennyi. Fél óra :)
Ha paprikába szeretnénk tölteni, keverjünk bele vajat-igazit, ne margarint!
A vajat egy napra szobahőmérsékleten hagyjuk, így pont annyira lesz puha, hogy kényelmesen kenhető; kb. 50 g elég ennyi túróhoz.
De még tovább lehet tuningolni egy kis brindzával, na ekkor már a túró is tobzódik az élvezetekben :D
Állnia kéne egy kicsit-de hát így is áll! :D |
Próbáljátok ki, hogy egy doboz (olajtól lecsöpögtetett) szardellát adtok a körözött alapjai mellé. Kb 2-3 órát a frigóban kell állni hagyni (letakarva, a hal meg a hagyma miatt). Nyári estéken fehér kenyérrel, paprikával paradicsommal nagyon fincsi vacsora tud lenni.
VálaszTörlésHozzákeverni?
TörlésIgen.
VálaszTörlés