Oldalak

2013. február 26., kedd

Körözött

Hozzávalók:

-0,5 kg túró
-1 nagy fej vöröshagyma
-4-5 ek tejföl
-1 tk só
-1 tk durvábbra őrölt kömény
-1 tk csemege paprika
-1 tk csípős pirosarany-fakultatív, de nagyon jó bele 
-őrölt bors
A hagymát nagyon apróra vágom, besózom, a túrót áttöröm
a tejföllel, a fűszerekkel, a hagymával; hagyjunk egy kis
időt neki, hogy összeérjenek az ízek. 
Ez nálam sokszor ennyi, maximum fél óra.
Ha paprikába szeretnénk tölteni, keverjünk bele vajat,
igazit, ne margarint.
A vajat egy napra szobahőmérsékleten hagyjuk, így pont
annyira lesz puha, hogy kényelmesen kenhető
-kb. 50 g elég ennyi túróhoz.
De még tovább lehet tuningolni egy kis brindzával,
na ekkor már a túró is tobzódik az élvezetekben.
Állnia kellene egy kicsit...dehát így is áll.

3 megjegyzés:

  1. Próbáljátok ki, hogy egy doboz (olajtól lecsöpögtetett) szardellát adtok a körözött alapjai mellé. Kb 2-3 órát a frigóban kell állni hagyni (letakarva, a hal meg a hagyma miatt). Nyári estéken fehér kenyérrel, paprikával paradicsommal nagyon fincsi vacsora tud lenni.

    VálaszTörlés