2013. február 22., péntek

Frankfurti leves

Hozzávalók:
-1 közepes fej kelkáposzta-vékonyabb csíkokra vágva
-1 nagyobb fej vöröshagyma-szálasra
-6 gerezd fokhagyma-egyben hagyom
-4-5 db sárgarépa-karikára
-2 db krumpli-kockára
-1 cs virsli (5 db)-karikára
-só, bors, ételízesítő, majoranna
-1-1 ek gulyáskrém és piros arany
-zsír, vagy olaj
-1 ek ételsűrítő
-2 kis dobozos tejföl
A hagymát kevés zsíron dinsztelem, félidőben
beledobálom a fokhagymákat is;
a tűzről levéve fűszerezem, belekerülnek a zöldségek,
annyi vízzel, amennyi ellepi, felöntöm és félpuhára
főzöm őket.
Ekkor a sűrítőt elkeverem kevés hideg vízzel és a
tejföllel, hozzáöntöm a leveshez;
a virslik szintén a levesbe kerülnek és már csak egyet
főzök a levesen;
a gázt elzárom, a fedőt rajta hagyom
-a sűrítőnek ennyi kell, a zöldségek és a virsli pedig
pont annyira fognak megpuhulni,
amennyire szükséges.
Ennyihez volt most erőm, fáradt vagyok
a tegnapi buli után és rá is kell pihenni az estére,
ismét jön egy kis kardio edzés... :)
...és az este...nagyon szép!

2 megjegyzés:

  1. Ez is szép leveske. Jó ötlet, amikor azon gondolkodik az ember, hogy mit főzzön.

    VálaszTörlés