2013. február 2., szombat

Zöldborsófőzelék

.
Hozzávalók:
-1 kg fejtett zöldborsóhoz
-1 liter tej
-zsír
-cukor
-só
-petrezselyemzöld
-2 ek ételsűrítő (sokkal jobban szeretem a lisztnél)
A borsót zsíron kezdem el főzni/párolni/dinsztelni,
cukorral, aprított petrezselyemzölddel és sóval
-fedő alatt főzöm puhára és nem kell alá semmilyen
folyadék.
Ha a borsók megpuhultak, hideg tejben elkeverem
az ételsűrítőt, ráöntöm a borsóra és a maradék tejjel
folyamatosan öntöm fel, miközben fő és sűrűsödik
a főzelék-ezzel csak 1-2 percig főzöm, ez nem liszt!
Hígnak fog tűnni, de hűlés/állás közben be fog sűrűsödni!
Hozzá kiváló a fasírt, de szálasra vágott hagymát is
szoktam rá zsírban (alaposan) megsütni,
viszont ha teljesen friss borsóból készítem, csak úgy
esszük, minden további cicoma nélkül
-mindenhogy nagyon-nagyon finom! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése