Oldalak

2013. február 19., kedd

Tepsiben sült krumpli

Van az úgy mifelénk -főleg, ha kettesben vagyunk itthon a gyermeteggel-, hogy ilyet táplálkozunk vacsorára (csak mert ha a ház Ura is itthon van, elképzelhetetlen, hogy nincs hozzá hús?!?!?!); simán, csak ennyit; és ez pont így tökéletes!
Rajta csilipelyhes só, frissen darált bors, rozmaring apróra vágva és olíva olaj + egy pár fej vöröshagyma cikkekre vágva.
Senki nem várhatja el, hogy e nélkül egyem :)
Előmelegített sütő, 200 fok, légkeverés, 30 perc-burkolás :D

3 megjegyzés:

  1. Ha pedig az Ember is otthon vacsorál, akkor kiklopfolsz egy-egy szép szelet tarját és kevés zsiradékon hirtelen megsütöd, ez is megvan, mire a tepsis krumpli elkészül. Sózni, fűszerezni csak tálaláskor. A krumplira szórt fűszer többnyire elegendő, legfeljebb a húst kell sózni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tarját csak az "aggabb" rokonoknak; mi nem nagyon esszük :D

      Törlés
  2. finom is az!!....nálunk a sima hasábburgonyának van ekkora sikere, s azt a "zembör" is szívesen eszi, nálunk! :)

    VálaszTörlés