Rajta csilipelyhes só, frissen darált bors, rozmaring apróra vágva és olíva olaj + egy pár fej vöröshagyma cikkekre vágva.
Senki nem várhatja el, hogy e nélkül egyem :) |
"A tűz él. Aki a tüzet figyeli, sosem unatkozik. Az a háziasszony, aki a tüzet szítja, sohasem unja el magát. A tűzhely mellett töltött órákat nem érzi afféle üresjáratnak, mint azok, akik bekapcsolják a villanyszerkentyűt, aztán csak álldogálnak tétlenül. És ha a tűz szítását rábízhatja a csuklójára, a lengő tollak ritmusára még azt is végiggondolhatja, miként igazítsa a családfő ügyeit és dolgait."
Senki nem várhatja el, hogy e nélkül egyem :) |
Ha pedig az Ember is otthon vacsorál, akkor kiklopfolsz egy-egy szép szelet tarját és kevés zsiradékon hirtelen megsütöd, ez is megvan, mire a tepsis krumpli elkészül. Sózni, fűszerezni csak tálaláskor. A krumplira szórt fűszer többnyire elegendő, legfeljebb a húst kell sózni.
VálaszTörlésTarját csak az "aggabb" rokonoknak; mi nem nagyon esszük :D
Törlésfinom is az!!....nálunk a sima hasábburgonyának van ekkora sikere, s azt a "zembör" is szívesen eszi, nálunk! :)
VálaszTörlés